500g ground beef (18 ounces) 200g ground pork (7 ounces) 1 medium red onion, grated 1 medium clove of garlic, minced 150g stale bread (5 oz.), soaked in water and squeezed to remove the excess water 1 large egg 1 1/2 tbsp fresh parsley, chopped (optional) 1 1/2 tbsp fresh spearmint (chopped) and a pinch dried. Or 3/4 tbsp fresh regular mint 2 tbsps olive oil 1 1/2 tbsps red wine vinegar 1 teaspoon oregano 1 teaspoon salt 1 teaspoon pepper oil for frying flour for dredging
Note to self: Einstellungen für einen erfolgreichen Senderscan der Vu+ Zero an einer unicable-Anlage (Kanal & Frequenz mit anderen Usern abklären). WICHTIG: “Unicable user defined” in der transponder-Config auswählen!
Vielen Dank auch an die freundlichen Helfenden im vu+ support-Forum unter
In the world of cryptic and rather unhelpful error messages, “invalid json response” when trying to save & update a post or page in wordpress’ new editor runs a close second to my all time favourite “invalid shared memory realm” from Oracle’s absysmal overhyped, and overly expensive database stuff.
So what do you have to do? Simple:
o become “root”
o edit /etc/apache2/apache2.conf using the editor of your choice (nano, emacs, …)
o find the section for /var/www
o Change “AllowOverride None” to “AllowOverride All”
o make sure mod_rewrite for apache is installed and enabled (a2enmod rewrite)
o reload the apache config using systemctl reload apache2
That’s it, switching to SEO-friendly permalinks in Settings -> permalinks on your wordpress site should no longer break making changes to posts / pages and saving them.
Oh yeah, I think I left out the “what it means” part, but hey, I guess you can come up with an explanation of your own 🙂
Ein einfaches Gericht (original aus einem chinesischen Kochkurs an der VHS Herford bei Dr. Mingtao Wang ca. 2010, hier leicht abgewandelt), welches sich perfekt zur Resteverwertung an kalten / kühlen Wintertagen eignet: Gemüse nach Wahl, vegetarisch z.B. mit Tofu oder mit Hühnchen, Rind, Schwein, mit Reis, Nudeln, Nüssen, Cashews… geht alles. 🙂
Vorbereitungszeit: Ca. 30-45 Minuten
Kochzeit: 10 Minuten
Für 4-5 Personen
200 g Champignons (hell oder braun)
400g Hähnchenbrust (Bio)
1 rote Paprika
1 gelbe Paprika
1 Bund Frühlingszwiebeln
1 Gemüsezwiebel (je nach Größe komplett oder halb)
100-200g Sojasprossen (frisch)
1 Glas Bambussprossen in Streifen (nach Wahl)
1 kleine Porreestange
1/2 rote Gemüsezwiebel
TK-Erbsen oder Mais (nach Wahl)
Ingwer, Knoblauch (frisch)
Nüsse / Cashews nach Wahl
2 TL Salz
Prise Pfeffer frisch aus der Mühle
1TL Glutamat
3-4 EL chinesischer Kochwein
3-4 EL dunkle Sojasauce
1 EL helle Sojasauce (z. B. “Healthy Boy”-Brand)
1/2 TL Sambal-Olek (nach Wahl und gewünschter Schärfe) oder scharfe Bohnensauce
5 TL Currypulver
1 EL Currypaste (nach Wahl)
1-2 TL Fischsauce (nach Wahl)
1-2 TL Kurkuma-Pulver
1 TL Zucker
1 EL Gemüsebrühe (Pulver)
1 EL Hühnerbrühe (Pulver)
3-5 TL Kartoffelmehl
5-7 EL Speiseöl
1 TL Essig (nach Wahl)
1 Dose Kokosmilch (nach Wahl)
1 Tüte Kropok / Krabbenchips (gibt’s fertig beim China-Imbiss z. B. für 1,50€, nach Wahl)
Vorbereitung
Den frischen Ingwer, Knoblauch (1-2 Zehen) und rote Zwiebel schälen & fein hacken. Etwas gehackte Frühlingszwiebel oder auch Porree für die Garnierung (siehe unten) beiseite legen.
Die heilige Dreieinigkeit der chinesischen Küche: Ingwer, Knoblauch & Zwiebeln / Porree (von rechts nach links).
Das Hackmesser ist ein absolutes Muß 🙂
Paprika waschen, entkernen und mit den Pilzen in ähnlich große Stücke schneiden, Porree (ohne den harten grünen inneren Bereich), Frühlings- und Gemüsezwiebel in Streifen schneiden.
Hähnchen in kleine Stücke / Streifen schneiden und in einer Schale / Schüssel mit
1 TL Salz
Prise Pfeffer
etwas Glutamat
Wasser
Kochwein (halbe Menge)
heller und dunkler Sojasauce anteilig
marinieren (gut mit den Händen durchmischen, bis das Fleisch das Wasser aufgenommen hat). Mindestens 20 Minuten ziehen lassen oder besser noch einige Stunden im Kühlschrank kühl lagern.
Das Hähnchen mariniert…
Tipp: Lässt sich in größeren Stücken im Sommer auch herrlich grillen!
Zubereitung
Reis oder Mie-Nudeln nach Wahl und entsprechend den Angaben parallel zubereiten (ich nutze z. B. einen Reiskocher, der für 1,5-2 Becher trockenen Reis ca. 45 Minuten benötigt).
Mariniertes Fleisch mit 3 TL Kartoffelmehl vermischen und gut durchrühren.
Lässt sich alles sehr gut vorbereiten: Schnippeln um 1600, um 1800 steht das Essen auf dem Tisch 🙂
3 EL Öl im Wok / tiefer Pfanne auf hohe Hitze bringen. Fleisch hinzugeben und bei “ordentlich Bewegung um Wok” 2-3 Minuten anbraten. Kurz vor Entnahme Cashews / Nüsse hinzugeben und ordentlich durchmischen / rösten.
Dunkle und helle Sojasauce, Kochwein, Wok / Pfanne
Fleisch & Nüsse aus der Pfanne nehmen und z. B. in der Servierschüssel zum Abkühlen kurz lagern.
Gewürze, Ingwer, Knoblauch und Zwiebel mit dem restlichen Öl kurz scharf anbraten (“bis es gut riecht”). Gemüse (bis auf die Sojasprossen!) hinzugeben und 2-3 Minuten scharf mit Bewegung anbraten.
Der fertige Gemüse- und Gewürzteller, unten der geschnittene Porree für die Garnierung.
Kochwein & Sojasauce hinzugeben und nochmal 1-2 Minuten dünsten. Kokosmilch hinzugeben und Dose mit Wasser ausspülen und dieses hinzugeben.
Fleisch & Nüsse hinzugeben und gut durchmischen. Nach weiteren 3-4 Minuten mit im Wasser gelösten Kartoffelmehl bis zur gewünschten “Sämigkeit” andicken.
In Wasser gelöstes Kartoffelmehl für das Andicken des Gerichtes, die Kokos-Milch steht bereit.
Dann frische Sojasprossen hinzugeben (nur erhitzen!), mit Essig abschmecken und noch 1-2 Minuten im geschlossenen Wok / der Pfanne unter gelegentlichem Umrühren ziehen lassen.
Nach Geschmack mit Reis, Kropok oder Nudeln (separat) in Servierschüssel mit gehackter Frühlingszwiebel / gehacktem Porree garniert servieren.
Tipp: Eventuell vorhandene Reste schmecken nach einer Nacht im Kühlschrank sogar noch besser, wenn das Gericht gut “durchgezogen” ist.
I managed to snap the picture below today using my trusty Nikon Coolpix P900 and a self-made mylar foil solar filter. The sunspots show nicely, as do their penumbrae and the bubbly “surface” near the edge of the Sun. Spring is coming or at least not too far away 🙂
Yep, I saw it / him / her just now (note to self) 🙂
After a miserable day, the clouds opened up and we were blessed with a starry sky. Inspite of the waxing moon and suburbian light pollution, I was able to spot C/2022 E3 quite easily in 12×56 binoculars.
The last time this fellow visited the inner solar system we were still banging rocks together. I’m wondering what it’ll find the “next time around”… 🙂
If you enjoy both flying and simracing, you’ll have heard of the most excellent RSF mod for Richard Burns Rally, a sim from 2004, a bit old but well aged and still the best Rally sim out there in terms of realism, moddabilty and force feedback.
I wanted to use an analog handbrake axis but I found that the X axis on the joystick will register input even in its center position, using these values for “curvature2” for the axis:
The handy “gauger” plugin will still show an axis input of about 6% with the center position.
The fix is very easy especially for Warthog HOTAS / Stick users as the stick base comes with two convenient holes in the base plate that you can use to attach an elastic band to the joystick to push it forward ever so slightly:
Using this “mod” the handbrake will show “0%” input with the stick in this position. Now invert the X axis in the RSF RBR launcher settings and hey presto, instant analog handbrake at no extra cost 🙂
When pulling the handbrake simple nudge it forward after returning it to the center position (I’ve found that the stick will return to the center position on its own but it needs a little bump in order to go back into its forward position. A stronger band might help here, but I had none available).
Thanks to the friendly folks in RSF RBR’s discord channel, you guys rock!
Installation of the HDX RealTime Media Engine 2.9 for Microsoft Skype for Business on Linux Mint not working? See below to see what needs changing in the install script.
I got myself a lovely streamdeck XL and had some issues getting it to work with streamdeck_ui on Linux Mint 20. It turned out that the usual howtos don’t include the Device id required for the XL model which is 008f, so simply add the following line to your udev rules:
reload the udev rules as per howto, replug the device, now streamdeck_ui should have no issues attaching to the HID device when running as a normal user without root permissions.
o when using disney plus, right-click on the page and select “Microsoft Edge / Windows” as your user agent
o once you’re finished with Disney Plus, revert back to “default” as to not ruin Linux browser statistics on other web sites 🙂
PS: No guarantees, it worked for me in Chromium and Vivaldi. If you’re worried, please use a standalone chrome / chromium install exclusively to watch Disney Plus on your trusty Linux system using only the above extension for viewing.
If you want to use an existing google authenticator account for use with keepass, the process to extract the base32 seed required by Keepass’ TOTP plugin can be quite involved.
So for posterity, I’ve documented the process here (I am using a company provided iphone and an Ubuntu Linux VM, but I think the process will be quite similar for android systems and other Linux distributions).
If you have any questions, feel free to leave a comment!
Open the google authenticator app on your phone
Select “export” from the hamburger menu
uncheck all accounts & re-check the one you want exported (make sure you don’t accidentally delete the original account on your phone :))
save the generated QR-code (jpg or png) to your photos or wherever & copy it to your Linux machine (I used telegram’s very handy “Saved Messages” feature for this)
install the “zbar-tools” package using apt or apt-get